donderdag 15 feb. 2024
Delphine Gosseye

Mijn gymnast durft geen flik meer! Wat nu?

Mijn gymnast durft geen flik meer! Wat nu ❓

Als trainer ken jij dit scenario hoogstwaarschijnlijk heel goed - al jaren doen ze flik en plots blokkeren ze. Maar geen paniek, hier zijn 4 tips 💡 om jouw gymnast weer op weg te helpen:

1️⃣ Stel je gymnast gerust en toon begrip. Het is normaal om af en toe een mentale blokkade te ervaren. Geef je gymnast de ruimte om zijn of haar gevoelens te uiten en laat zien dat je begrijpt wat ze doormaken.

2️⃣ Bouw af tot de oefenvorm waar de gymnast zich comfortabel voelt. Ga terug naar de basis en bouw van daaruit langzaam op. Laat je gymnast stap voor stap wennen aan de beweging, beginnend bij waar ze zich zelfverzekerd voelen.

3️⃣ Zoek zoveel mogelijk opbouwende oefeningen en variaties op. Varieer de training en zoek naar nieuwe manieren om de flik te benaderen. Dit houdt het interessant en helpt om eventuele angst te overwinnen.

4️⃣ Bouw stapsgewijs terug op, herhaal veel en neem de tijd die nodig is. Rome is niet in één dag gebouwd, en een perfecte flik ook niet. Geef je gymnast de tijd om te groeien en herhaal de oefeningen zo vaak als nodig is.

Met geduld, begrip en de juiste aanpak zal jouw gymnast binnen de kortste keren weer vol vertrouwen die flik uitvoeren! 💪🌟

👉🏼 Zit jij nog met concrete vragen?
🎉 Doe mee aan onze exclusieve Live Q&A! 🎉

📅 Datum: 6 maart 🕖 Tijd: 20h00

Ben jij een trainer die worstelt met het fenomeen "SOS, mijn gymnast blokkeert"?

In deze live Q&A krijg je antwoorden van experts en ervaringsdeskundigen!

We gaan dieper in op dit veelvoorkomende en uitdagende probleem.

Mis deze waardevolle kans niet om je kennis te vergroten en je vragen rechtstreeks aan onze experts voor te leggen!

Schrijf je nu in en verzeker jezelf van een plekje. 💬🚀