Gerichte training

Leren trainen

10 - 12 jaar
11 - 14 jaar

Sporters in de fase Gerichte training hebben ambitie voor wedstrijdsport. Ze ontwikkelen verder hun fysieke basis, gericht op de uitbreiding van het totale trainingsprogramma en het leren van meer sportspecifieke bewegingen. Ze hebben een sterke passie voor de sport en kiezen voor een specialisatie in gymnastiek als hun ‘eerste sport’. Het blijft aangewezen nog andere (fysieke) activiteiten te doen naast hun trainingen in een bepaalde gymnastiekdiscipline.

Deze fase is belangrijk voor de ontwikkeling van basistechnieken. Deze technieken vormen de grondslag om later op een correcte manier complexere vaardigheden aan te leren. Het is dus belangrijk dat de basistechnieken van in het begin correct aangeleerd worden.

Plezier beleven staat steeds centraal, terwijl de trainingen meer gestructureerd en gerichter worden. Nieuwe vaardigheden leren beheersen, vormt een uitdaging en het plezier in gymnastiek wordt gevonden in het beheersen van nieuwe elementen, het streven naar perfectie en het samenwerken met trainingsgenoten.

Na de fase Gerichte training stromen de sporters door naar de fase Doorgedreven training (indien de ambitie voor wedstrijdsport aanwezig blijft) of de fase Voor altijd Sportief(indien verder op recreatief niveau gesport zal worden).