Wat

Wat bieden we deze jonge sporters in de fase Gerichte training zodat ze optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe trainen we de fysieke eigenschappen, stimuleren we de mentale ontwikkeling en leren we sportspecifieke vaardigheden aan in een gepaste trainingscontext?

Fysieke training

Omdat er meer disciplinespecifieke vaardigheden getraind worden in de fase Gerichte training, wordt ook gerichte fysieke voorbereiding van het lichaam noodzakelijk. De timing van de groeispurt en andere ontwikkelingskenmerken hebben een invloed op de trainbaarheid van verschillende fysieke basiseigenschappen.

Meer info

Mentale training

Passie, plezier en uitdaging kan je stimuleren door hen inspraak/verantwoordelijkheid te geven. Het is belangrijk om constructieve feedback te geven en aandacht en appreciatie te richten op de inspanning van de sporters, niet op het resultaat.

Meer info

Sportspecifieke training

De trainingen worden in deze fase heel gericht en disciplinespecifiek waardoor de sporters moeten ‘leren trainen’.

Meer info

Trainingscontext

De sporters ontwikkelen een passie voor de sport en trainen meer doelgericht met een toenemend aantal trainingsuren. De focus blijft liggen op de algemene fysieke en technische ontwikkeling, en dus op continue progressie door het jaar en niet op de wedstrijden op zich.

Meer info