Wat

Wat bieden we deze jongeren in de fase Doorgedreven training zodat ze optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe trainen we de fysieke eigenschappen, stimuleren we de mentale ontwikkeling en leren we sportspecifieke vaardigheden aan in een gepaste trainingscontext?

Fysieke training

De timing van de groeispurt en andere ontwikkelingskenmerken hebben een invloed op de trainbaarheid van verschillende fysieke basiseigenschappen.

Meer info

Mentale training

Stimuleer dat sporters hun eigen mening formuleren, zelfstandig denken en zich durven te uiten. Leg als trainer de focus op de kwaliteiten van de sporter, breder dan de sportspecifieke kwaliteiten. Genieten van je sport is de voorwaarde om door te gaan en kwaliteit te leveren.

Meer info

Sportspecifieke training

In de fase Doorgedreven training leren de sporters vaardigheden ter voorbereiding van wedstrijddeelname in de seniorencategorie van hun discipline.

Meer info

Trainingscontext

De trainer heeft extra aandacht voor de emotionele en sociale impact van de groeispurt op de sporter. Het belang van wedstrijden neemt toe, met de focus op het leren deelnemen aan wedstrijden met regelmaat en kwaliteit, nog niet op het presteren.

Meer info