Wat

Wat bieden we deze kinderen in de fase Actieve start zodat ze optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe stimuleren we de ontwikkeling van de fysieke eigenschappen en de mentale vaardigheden? Met welke algemene en sportspecifieke vaardigheden laten we ze kennis maken in een gepaste trainingscontext?

Fysieke training

Fysieke activiteiten moeten leuk zijn voor kinderen én spontaan deel uitmaken van hun normale dag. Actief spelen en bewegen – thuis en in de sportles – is de manier waarop jonge kinderen fysiek ‘trainen’

Meer info

Mentale training

Als trainer heb je een echte voorbeeldrol en sociale bekrachtiging heeft veel invloed. Houd de plezierbeleving hoog en zorg dat je oefeningen aanbiedt waarin ze succes beleven. Dit draagt bij tot de ontwikkeling van een positief zelfbeeld.

Meer info

Sportspecifieke training

Wanneer kinderen tijdens de fase Actieve start voldoende mogelijkheden en aanmoedigingen tot bewegen krijgen, kunnen zij vaak op 6-jarige leeftijd alle fundamentele motorische vaardigheden beheersen.

Meer info

Trainingscontext

De Actieve start is voor kinderen de eerste kennismaking met sporten in groep en in clubverband. Opdat deze fase een basis kan vormen tot levenslang sporten, moet plezier beleven aan sporten, spelen en bewegen steeds centraal staan.

Meer info